Onze vaste gasten

Voor veel verenigingen in Sittard en Broeksittard is ons gemeenschapshuis dé plek voor hun vergaderingen, repetities, feesten en andere bijeenkomsten.

Neem contact op
12 vaste gebruikers
Verschillende zalen
Talloze faciliteiten

Fanfare St. Caecilia Broeksittard

De fanfare is in 1901 opgericht en staat sinds februari 2014 onder de muzikale leiding van Simone Kramer-van de Bergh. De fanfare repeteert elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.30u. De slagwerkgroep repeteert elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00u in het gemeenschapshuis van Broeksittard. De slagwerkgroep staat onder leiding van Paul Erens.

LEVANTOgroep

Pluk de dag! Het klinkt zo simpel. Maar dat is het niet altijd. Psychiatrische of psychosociale problemen kunnen het iemand moeilijk maken om van het dagelijks leven te genieten. LEVANTOgroep leert mensen hoe ze weer kunnen LEven VAN TOp tot teen. Hoe ze het vertrouwen in zichzelf terugvinden. Hoe ze ontdekken hoe krachtig en sterk ze zelf eigenlijk zijn. En hoe ze vol zelfrespect deel kunnen uitmaken van de samenleving. Voor een leven in balans.

Wijkplatform

Wijkplatform Broeksittard heeft als doel de leefbaarheid in de wijk Broeksittard te behouden en te bevorderen in het kader van burgerparticipatie in de gemeente Sittard-Geleen. Daartoe zal het Wijkplatform alle mogelijke acties verrichten die met het bevorderen van de leefbaarheid verband houden, in de ruimste zin van het woord.

De Buurtkamer

Mensen ontmoeten elkaar in de buurtkamer van het gemeenschapshuis van Broeksittard onder het genot van een kop soep en een broodje. Deze soep wordt gemaakt door medewerkers van Levanto. Er worden diverse creatieve activiteiten aangeboden. U kunt ook een kaartje komen leggen of komen sjoelen. Kom gerust een keer binnen om sfeer te proeven en mee te doen!

Kinderwijkraad

De kinderwijkraad 2018-2019 bestaat uit leerlingen van de hoogste groepen van basisscholen de Baandert, Overhoven, de Sjtadssjool en de Tovertuin. We gaan aan de slag met de door alle leerlingen samen bedachte en gekozen plannen. De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeën. Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!

Ouderen Gym

 

Ouderen Kienen

 

C.V. De Klumpkes Kienen

 

C.V. De Mechelkes

Bakh Choir

 

Contactclowns

Er is niets leukers voor kinderen dan de clown spelen. Door in de huid van de clown te kruipen, worden kinderen creatief en laten ze hun fantasie de vrije loop. Ze ervaren hoe het is om samen te werken, naar de ander te kijken en ervan te leren. Ze lachen met elkaar en om elkaar (zonder elkaar uit te lachen.) Het spel en de prestatie die ze leveren, geeft kinderen veel zelfvertrouwen.

Gemeente Sittard-Geleen

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten!